Így nézhetett ki színesben a Titanic

Egy orosz képszerkesztő, Anton Logyvigyenko néhány éve úgy döntött, kiszínezi a tragikus sorsú óceánjáró luxushajóról, a Titanicról készült eredeti, fekete-fehér képeket, alább az eredmény.

A Titanic 150 kilométerre Új-Foundland partjaitól, 1912. április 15-én, 2 óra 20 perckor veszett a hullámsírba, miután előző éjjel az elsüllyedhetetlennek kikiáltott tengerjáró jéghegynek ütközött. A polgári hajózás mind ez idáig legnagyobb katasztrófája 1503 utas és hajóalkalmazott életét követelte. A Southamptonból New Yorkba tartó Titanicnak ez volt az első útja és április 16-án reggel kellett volna úti céljához érkeznie.

Bár a jégveszélyre többször is figyelmeztették, a 46328 BRT (bruttóregisztertonna) súlyú hajó szinte végig 25 csomó (46,5 km⁄h) sebességgel haladt: a dupla hajófenékben és egyéb biztonsági berendezésekben bízva a hajó kapitánya a nyári útvonalat választotta, amelyet a többi Észak-Amerikába tartó hajó a jégveszély miatt került el.

A hajó elhagyására felszólító parancs után kaotikus jelenetek játszódtak le: a fedélzeten tartózkodó 2206 embernek csak 1178 férőhely volt a mentőcsónakokban. A londoni Lloyd brit biztosítótársaság kereken 58 millió márkát fizetett ki a hajó elsüllyedése miatt. A szerencsétlenség során több amerikai pénzmágnás is életét vesztette.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/29845/pics/lead_800x600.jpg
20. század,fotók,hajózás,Titanic
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?