Töménykúrával tette magát túl a balesetén Churchill

Churchill italfogyasztási szokásai olykor komoly adósságba sodorták a politikust, amelyből esetenként csak hitelezői türelmének köszönhetően tudott kikecmeregni. A brit Metro portál most egy régi dokumentumra bukkant rá, amelyben orvosa nagy mennyiségű alkoholt írt fel orvosságkánt Churchillnek.

Ekkoriban (az 1930-as években járunk) az orvosok még úgy gondolták, a dohányzás a legjobb stresszoldó,  és nyugodtan cigarettázhatunk komolyabb egészségügyi kockázat nélkül, az alkohol pedig segít a problémák megoldásában. Winston Churchill orvosa legalábbis bizonyosan így vélte.

A politikus 1931. december 13-án New Yorkban éppen egy forgalmas utcán próbált meg átkelni, de mivel elfelejtette, hogy az USA-ban jobb oldali közlekedés van, nem a megfelelő irányba nézett, és egy Edward F. Cantasano nevű férfi elütötte. A politikus fejsérülést szenvedett, és két bordája is megrepedt.

Bár az USA-ban ekkor még életben volt az alkoholtilalom, Dr. Otto C. Pickhardt a baleset utáni lábadozás elősegítésére tömény italok fogyasztását írta elő Churchillnek. Mint kifejtette, különösen ebédidőben javasolja röviditalok kézhez vételét. Bár a mennyiséget pontosan nem határozta meg, legalább napi 250 köbcentiméter fogyasztását javasolta, ami nem kevesebb, mint 5 felesnek felel meg. Nem tudjuk, hogy az alkoholkúra vezetett-e eredményre, mindenesetre Churchill felépült, és néhány évvel később már miniszterelnökként vezette Nagy-Britanniát.

https://mult-kor.blogstar.hu/./pages/mult-kor/contents/blog/26584/pics/lead_800x600.jpg
alkohol,Churchill,Egyesült Államok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?